Kobudo

 

Kobudo-oppimme haemme kuopiolaista Budoakatemia-seurasta, jonka opettajat Marko Haataja (4.dan karate, 4.dan kobudo) Jukka Ikonen (3.dan karate, 3.dan kobudo) ovat Seisho Itokazu-sensein suoria oppilaita.

Historia

Okinawan kobudo perustuu useita satoja vuosia vanhoihin taistelutaitoihin, joita harjoittivat Okinawan kuninkaan henkivartijat. Taistelutaitoa harjoiteltiin ja kehitettiin salassa ja opetettiin pääasiassa vain perheen jäsenille.

Okinawa Kobudo

Shinko Matayoshi (1888-1947) syntyi rikkaaseen perheeseen, joka kuului Okinawan kuninkaalliseen sukuun. Suvussa oli harjoiteltu taistelutaitoja useiden sukupolven ajan. Nämä asiat mahdollistivat hänelle taistelutaitojen laajan ja monipuolisen harjoittelun useiden eri opettajien alaisuudessa, sekä kaksi pitkää Kiinan matkaa, joiden aikana hän oppi useita kiinalaisia taistelutaitoja.

Shimpo Matayoshi (1921-1997) oli Shinkon poika, joka jatkoi isänsä perinnettä ja opetti Okinawan Kobudoa laajalti ympäri maailmaa. Hän systematioi opetusta ja perusti legendaarisen Kodokan dojon Okinawalle 1976.

Seisho Itokazu s.1945) aloitti kobudoharjoittelun 20 vuotiaana ja oli Shimpon oppilaana yli 30 vuotta. Hän toimi Shimpon kuoltua Kodokan Dojon Kanchona (pääopettaja) kymmenen vuoden ajan. Itokazu Sensei perusti Matayoshi Kobudo Shinbukai järjestön ja hänellä on Kobudossa 9. Dan vyöarvo. Seisho aloitti karateharjoittelun isänsä Seiki Itokazun (10. Dan) oppilaana 11-vuotiaana ja toimii nykyään myös Kounan Ryu Karaten (Uechi ryu) pääopettajana ja hänellä on siinä 10.Dan vyöarvo.